Taking too long? Close loading screen.
Home / Manieren Engels leren / Engels leren via films – de leukste manier?

Engels leren via films – de leukste manier?

/
/
313 Views

Wat is de leukste manier om Engels te leren?

Wanneer je het beu bent om steeds naar de les te gaan, een cursus te volgen of een boek te lezen: misschien moet je eens Engels leren door te kijken naar Engelse films.

Is Engels leren via het bekijken van films iets voor jou?

Een vreemde taal leren is altijd moeilijk. We kennen het probleem allemaal: de motivatie neemt af na enkele weken studeren. Eigenlijk moet je een taal leren beschouwen als een hobby zodat je dit geruime tijd en op een constante wijze kan volhouden. Als je het zo bekijkt, moet je ook zien dat je genoeg afwisseling hebt in het bestuderen van een taal om het interessant te houden. Engelse films bekijken kan hierbij helpen, wie doet dit nou niet graag?

Je kan dit in verschillende stappen doen:

  1. Je kijkt naar Engelse films of series met Nederlandse ondertitels: probeer niet altijd te kijken naar de ondertitels. Wanneer je iets niet begrijpt, kan je snel nog de ondertitels lezen
  2. Als stap 1 goed lukt, kan je overschakelen naar Engelse films met Engelse ondertitels: op deze manier zie je ook hoe alles geschreven is en kan je woordenschat enorm bijschaven. Op Netflix kan je deze optie bijvoorbeeld perfect kiezen.
  3. Als je zo goed als alles begrijpt, probeer dan te kijken naar Engelse films zonder Engelse ondertitels. Deze manier komt het beste overeen met ‘de echte wereld’. Je zal in het echte leven ook verschillende mensen met verschillende accenten en manier van praten tegenkomen.

Engels leren via film

3 redenen waarom Engels leren via het kijken naar films werkt

Misschien vraag je je af: kan ik wel echt Engels leren via het bekijken van Engelse films en series?

Hier zijn 3 redenen waarom het werkt:

  1. Je zal het echte Engels te horen krijgen. Geen Engels zoals in de klas.

Het Engels dat je te horen krijgt in boeken of in de les stemt niet overeen met de manier waarop mensen echt praten. Het gesproken Engels in films is zeer naturel en komt dus dicht in de buurt van wat je op straat in bv. New York hoort. Uiteraard is het soms moeilijk om bepaalde mensen met een accent te verstaan, maar dit is in het echte leven ook zo!

  1. Je zal Engelse woorden leren in zijn context

Dit is één van mijn favoriete aspecten van Engels leren via films. Wanneer je nu 10 thrillers bekijkt, zal je merken dat een bepaalde woordenschat steeds terugkomt. Je wordt dus vanzelf een expert in termen op het gebied van criminaliteit!

Normaal leer je Engels door lijsten van woordenschat te bestuderen. Het probleem hier is dat je dan nog niet weet in welke context je deze woorden moet gebruiken, of op welke manier de woorden in het echt gebruikt worden.

Op deze manier onthoud je ook sneller de woordenschat.

  1. Je leert ineens de uitspraak van Engelse woorden

In een taal is de uitspraak zeer belangrijk. Bovenop de uitspraak is het ook belangrijk op welke manier je een woord zegt. Dit kan een deel van de betekenis namelijk veranderen. Door nieuwe woordenschat te leren via film, ga je onderbewust ook de manier van uitspraak overnemen.

Engels leren via films – de leukste manier?
5 (100%) 1 vote
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text