Tips Engels leren

Hoe leer je Engels het best? Enkele tips

Hier zijn enkele tips om jouw Engels te verbeteren:

 1. Onthoud dat een taal aanleren tijd vergt – dit gebeurt niet op één dag.
 2. Bepaal op voorhand jouw doelstelling: wat wil je leren en waarom?
 3. Maak van studeren een gewoonte. Probeer elke dag iets te leren. Het is veel beter om elke dag 10 minuten te studeren dan 1 keer op een week 2 uur te studeren. Je kan bijvoorbeeld telkens na thuiskomst even engels leren.
 4. Zorg voor voldoende leerstof. Je kan beginnen op deze website te studeren, eventueel aangevuld met een goede cursus.
 5. Varieer in het studeren. Enkel grammatica studeren verveelt snel, geef op zo’n moment niet op maar begin dan aan wat woordjes.
 6. Zoek vrienden waarmee je engels kan praten of leer iemand kennen op het internet waarmee je in het engels kan converseren. Hier leer je ongelofelijk veel van bij!
 7. Lees engelstalige websites of magazines die in jouw interesseveld liggen. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar engelstalige voetbalwebsites of kooksites.
 8. Grammatica studeren heeft enkel zijn nut als je het ook in de praktijk toepast. Dit is de enige manier om het echt te leren.
 9. Praat engels! Een taal begrijpen is niet voldoende om een taal echt aan te leren. Je zal in de praktijk moeten praten, daarom kan je best zo snel mogelijk starten met engels te praten. Dit hoeft niet met anderen te zijn, je kan zinnetjes ook zelf opsommen.
 10. Wees geduldig. Onthoud dat leren een proces van lange adem is. Het is geen computer die je even aan/uit kan zetten.
 11. Communiceer! Het is o zo leuk om een mail te versturen naar iemand aan de andere kant van de wereld en hij je begrijpt!
 12. Gebruik het internet. Internet biedt een adembenemende opportuniteit: met één enkele klik heb je ongelofelijk veel informatie binnen handbereik.
 13. Oefenen, oefenen, oefenen!
 14. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, zodat je vaak weetjes, tips & tricks toegezonden krijgt.

Hoe engels leren via deze website?

Je kan hier enkele woordenlijsten terugvinden en het belangrijkste van grammatica, namelijk werkwoorden.

Wil jij nog bepaalde dingen aan deze website toegevoegd zien?

Laat het dan aub weten in de comments, het is de bedoeling van deze website dat we jou verderhelpen op deze missie! Good luck 😉

Mogelijks interesseert dit jou ook…

3.6/5 - (14 stemmen)