Feestdagen UK

Hieronder een uitgebreide lijst van Britse feestdagen.

Het is belangrijk om de data van alle feestdagen te kennen om activiteiten en reizen te kunnen plannen. Als je in Groot-Brittannië woont of reist, staat hieronder een uitgebreide lijst van alle feestdagen, zodat je je reizen rond deze data kunt plannen.

feestdagen UK

Burns Night: 25 januari 2023

Deze dag viert het leven en de werken van Robert Burns, de beroemdste dichter van Schotland. De viering omvat het eten van traditionele Schotse gerechten zoals haggis en het drinken van whisky.


Saint David’s Day: 1 maart 2023


Deze dag viert Sint David, beschermheilige van Wales. De vieringen omvatten het dragen van narcissen of prei, traditionele Welshe gerechten zoals cawl of bara brith, en het zingen van Welshe gezangen in de kerk.


Saint Patrick’s Day: 17 maart 2023


Op deze dag wordt Saint Patrick gevierd, de beschermheilige van Ierland. Vieringen gaan meestal gepaard met optochten, feesten, muziek en dansvoorstellingen. Ook worden traditionele Ierse gerechten geserveerd, waaronder sodabrood en Ierse stoofpot.


Saint George’s day: 23 april 2023

Op deze dag wordt Saint George gevierd, de beschermheilige van Engeland. Bij de viering wordt meestal een modeldraak door de stad geparadeerd, terwijl de mensen rode rozen dragen als symbool voor de nationale bloem van Engeland. Op deze dag worden ook speciale recepten geserveerd, zoals St George pie.

Verjaardag van de koning: 17 juni 2023 Dit is een officiële feestdag om de verjaardag van koningin Elizabeth II te vieren of die van een andere regerende vorst waarop deze tijdens zijn regeerperiode valt. Tradities zijn saluutschoten in Londen rond het middaguur en speciale diensten in Westminster Abbey of St Paul’s Cathedral.

King’s Birthday: 17 juni 2023

Dit is een officiële feestdag ter voor de verjaardag van King Charles III.

Orange Day: 12 juli 2023

Ter ere van een herdenking tussen Protestanten en Katholieken. De protestantse Willem van Oranje won het gevecht.

Guy Fawkes Night: 5 november 2023

Dit is de verjaardag van de poging van Guy Fawkes in 1605 om het parlement op te blazen door het te vullen met kruitvaten onder het bewind van James I, maar hij werd verijdeld door de autoriteiten voordat hij kon slagen. De nacht omvat vreugdevuren die in heel Groot-Brittannië worden aangestoken met vuurwerkshows in de steden plus beeltenissen van stro die Guy Fawkes voorstellen en die door de optochten van de steden worden gedragen.

Saint Andrew’s Day: 30 november 2023

Dit is de verjaardag waarop de patroonheilige van Schotland wordt gevierd met traditionele Schotse gerechten, waaronder cock-a-leekie soep, terwijl de Schotten trots vlaggen met het Andreaskruis ophangen en liederen zingen die aan hem zijn opgedragen.

Tweede Kerstdag: 26 december 2023

Dit is de dag na Kerstmis waarop mensen meestal tijd doorbrengen met familie onder het genot van restjes van het kerstdiner, plus er worden op deze dag vaak uitverkopen gehouden in winkelcentra.

Met deze feestdagen gemarkeerd op uw kalender zult u zeker het meeste uit uw verblijf in Groot-Brittannië halen; deelnemen aan culturele festiviteiten terwijl u een kijkje krijgt in hoe de plaatselijke bevolking elke feestdag viert! Zorg ervoor dat u deze leuke festiviteiten niet mist! Hulp nodig met de Engelse taal? Volg onze Engelse lessen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *